Brandstof helikopter Hi Jet opgeraakt door slecht weer
05 Apr 2012, 19:45
foto
Ivan Cairo, verslaggever DWT in Moengo, waar de helikopter moest landen omdat de brandstof haast op was. (Foto: Edward Troon)


De helikopter van Hi Jet, die om 15 uur uit het Lawagebied naar Zorg en Hoop terugkeerde, had onvoldoende brandstof om door te kunnen vliegen. Door het slechte weer moest de piloot steeds de zware wolken omzeilen en was veel langer in de lucht dan berekend. Toen bleek dat er te weinig brandstof was, besloot de piloot in Moengo te landen.

De piloot zette de kist veilig aan de grond. Er moest brandstof uit Paramaribo, over de weg, naar Moengo worden vervoerd. In de helikopter zaten Ivan Cairo en Irvin Ngariman (de Ware Tijd), René Gompers en Edward Troon (Starnieuws). De commissaris van politie belast met Gewesten Dienst Hendrik Setrosentono en politie-inspecteur Alfons Molly maakten ook deel uit van de delegatie. Het gezelschap was in het Lawagebied om zich te oriënteren op de ordening van de goudsector in het gebied.

Om half acht werd de helikopter bijgetankt met brandstof die uit Paramaribo was aangekomen. Van de toren op Zorg en Hoop heeft Hi Jet toestemming gekregen om in het donker te landen. Intussen is het toestel veilig geland op Zorg en Hoop.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May