Nederlandse ambassadeur gaat voor overleg terug
05 Apr 2012, 08:50
foto
Floor Nuiten-Elzinga, woordvoerder van de Nederlandse ambassade, verlaat het gerechtsgebouw te Boxel.


De Nederlandse ambassadeur Aart Jacobi stapt vanmiddag op het vliegtuig naar Nederland. Minister Uri Rosenthal heeft hem teruggeroepen voor overleg. Hiermee geeft de minister van Buitenlandse Zaken een direct signaal aan Suriname, na de aanname van de amnestiewet woensdagavond door De Nationale Assemblee.

De woordvoerder van de Nederlandse ambassade, Floor Nuiten-Elzinga, zegt aan Starnieuws dat Rosenthal een teken van afkeuring geeft hiermee. Hij zal met Jacobi de situatie bespreken. Nagegaan zal worden welke acties ondernomen kunnen worden in deze zaak. De Nederlandse ambassade volgt dit proces op de voet. De ambassade is steeds vertegenwoordigd op zittingen in het 8 december strafproces in Boxel.

De vorige week had de Nederlandse bewindsman zijn verontrusting over de behandeling van het wetsontwerp via de ambassadeur in Paramaribo kenbaar gemaakt aan minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. “Suriname dient de scheiding der machten te respecteren”, stelde Rosenthal. “De slachtoffers hebben er recht op dat het proces doorgaat. Als de rechtbank de verdachten schuldig acht, mogen zij hun straf niet ontlopen.” Rosenthal riep Suriname op zich te houden aan zijn internationale verplichtingen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May