Bond Staatsolie voor behoud onafhankelijke rechtspraak
05 Apr 2012, 04:15
foto


De Staatsolie Werknemers Organisatie Suriname (SWOS) uit in een verklaring zijn bezorgdheid over de aanname van het wetsontwerp over amnestie. De vakbond wil De Nationale Assemblee het recht niet ontzeggen om wetten te maken, maar hier is er sprake van misbruik van de meerderheidspositie.

De SWOS vindt het een ernstige zaak dat de mening van grote delen van de samenleving is genegeerd. "Als het in deze kwestie kan, kan het ons allen overkomen. Steeds als je als burger of vakorganisatie je recht wenst te halen, kan de regering een gelegenheidswetgeving maken die niet in staatsbelang is, maar slechts enge belangen dient", zegt de bond, die onder leiding staat van Lloyd Read.

De bond vindt dat op deze manier de rechtszekerheid wordt aangetast. De assembleeleden die de wet aangenomen hebben, hebben volgens de SWOS de belangen van het land niet op de eerste plaats gesteld. "Wij zullen daarom blijven waken voor onze democratische rechtsstaat. Dat betekent ook het garanderen van de onafhankelijke rechtspraak in het lopende 8 december proces", stelt de bond. De mensenrechten moeten worden gegarandeerd, de rechtszekerheid is belangrijk.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May