Romario Sanches ongeslagen schaakkampioen
05 Apr 2012, 08:20
Romario Sanches

Romario Sanches is ongeslagen kampioen geworden tijdens de nationale schaakkampioenschappen. Sanches behaalde 10.5 punten uit 12 wedstrijden. Hij leed alleen puntenverlies door 3 remises tegen respectievelijk Gavin Ooft, Immanuel Kromosoeto en Calvin Tjong Tjin Joe.

Woensdagavond werd de laatste ronde van de nationale schaakkampioenschappen gehouden. Dewperkash Gajadin had theoretisch gezien nog kans om kampioen te worden, maar dan zou hij zijn wedstrijd moeten winnen en Sanches van hem verliezen. Gajadin won van dameskampioen Ekaterina Naipal en kwam op 10 punten uit 12 wedstrijden. Ondanks dit resultaat werd Sanches kampioen, omdat hij aan een remise tegen Calvin Tjong Tjin Joe voldoende had om de titel op zijn naam te schrijven. De spannende partij tussen de oud-jeugdkampioen (Sanches) en de huidige jeugdkampioen eindigde uiteindelijk in een remise.

Sanches krijgt de titel: 'Nationaal Meester' en komt als eerste in aanmerking om Suriname internationaal te vertegenwoordigen. Ook is hij automatisch geplaatst voor de selectie, die later dit jaar Suriname gaat vertegenwoordigen tijdens de schaakolympiade in Turkije. Fidemeester Dewperkash Gajadin heeft op basis van het hoogst aantal Grand-Prix punten zich ook weten te plaatsen voor de selectie.

Overige uitslagen:
Ooft Gavin-Tanuja Pahladsingh 1-0; Roger Matoewi-Veer Willem 1-0; John Ramdat Tewarie-Immanuel Kromosoeto 1-0; Geryen Dos Ramos-Suradj Hanoeman 0-1.