Kanhai: Strafproces 8 december niet stopgezet
05 Apr 2012, 06:30
foto
Irwin Kanhai


Irwin Kanhai, raadsman van hoofdverdachte Desi Bouterse en zes anderen, zegt dat het 8 december strafproces normaal voortgang zal vinden op 13 april. Dan is het de beurt aan de auditeur militair om zijn vordering te stellen. Op basis van de amnestiewet kan het proces niet worden stopgezet, stelt de advocaat.

Kanhai zegt aan Starnieuws gisteren via de televisie het debat in De Nationale Assemblee te hebben gevolgd. De ontwerpwet is nader gespecificeerd. De wetten die vervallen zijn exact genoemd. Ook de periode is specifiek genoemd. Het gaat om 7, 8 en 9 december 1982. "Maar door het wetsontwerp goed te keuren, kan het proces niet stoppen. Ook niet wanneer de wet is afgekondigd door de president", legt Kanhai uit.

In artikel drie van de amnestiewet van 1989/1992 staat dat de rechter het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk moet verklaren. Op de zitting van 13 zal Kanhai wijzen op de wet als deze is afgekondigd. "Maar ik heb mijn pleidooi af en zal zeker pleiten, nadat de auditeur-militair zijn requisitoir heeft gehouden", zegt Kanhai.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May