President wordt niet uitgeschakeld door politiek proces
04 Apr 2012, 13:53
foto
André Misiekaba


De president van de republiek Suriname kan niet middels een politiek proces politiek uitgeschakeld worden. De heer Bouterse liep al die tijd vrij rond. Hij was op de markt, op de Berm, bij VCB. Niemand heeft iets tegen hem gedaan. Nu hij president is wil men met een politiek proces hem vonnissen. Als het aan mij ligt zal dat niet gebeuren, maar De Nationale Assemblee zal beslissen.

Dit zei André Misiekaba (Mega Combinatie/NDP) zojuist in De Nationale Assemblee. Misiekaba zei dat meer dan zeventien jaar niks is gedaan door het Openbaar Ministerie. Dit was niet in het nationaal belang. Het Openbaar Ministerie is bevolen door het Hof van Justitie om de zaak te vervolgen. Het assembleelid benadrukte dat bij het begin van het 8 december strafproces rechter Cynthia Valstein-Montnor is gewraakt door Irwin Kanhai, raadsman van Bouterse.

Misiekaba zei dat hij zeker weet dat Bouterse veroordeeld zal worden, omdat hij als president moet worden uitgeschakeld. Daarom gelooft hij niet in een onafhankelijke rechtspraak."Het is een politiek beladen proces". Misiekaba zei dat op de mensenrechtenconferentie in 1998 niet geloofd werd in een onafhankelijke rechtsgang. Chandrikapersad Santokhi (Nieuw Front/VHP) en ex-minister van Justitie en Politie, merkte op dat toen de regering-Wijdenbosch ingegrepen had in de rechterlijke macht. "Daarom was er toen geen geloof in een rechtsproces; toen werd er gekozen voor een waarheidscommissie", betoogde Santokhi.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May