Oproep voor stil protest aantasting rechtsstaat
04 Apr 2012, 13:15
foto


Maatschappelijke en kerkelijke organisaties hebben vandaag een oproep gedaan voor het houden van een stille protestmars tegen de behandeling en aanname van de amnestiewet. De stille protestmars zal worden gehouden op dinsdag 10 april.

De organisaties willen met deze protestmars hun bezorgdheid over de vele aanvallen op de rechtsstaat tot uiting brengen. In het bijzonder gaat het bij deze stille tocht om de pogingen om het strafproces rond de 8 december moorden die in behandeling zijn bij de krijgsraad stop te zetten.

In de oproep worden alle rechtgeaarde burgers van Suriname opgeroepen mee te doen. ‘Laat uw ongerustheid blijken en loop mee’, staat in de oproep. De organisaties die achter deze protest staan zijn: Comité Behoud Democratische Rechtsstaat Suriname, de Organisatie voor Gerechtigheid en Vrede, Stichting 8 December, Moiwana Mensenrechten Organisatie Suriname, de Interreligieuze Raad van Suriname, Het Comité Christelijke Kerken, de vakcentrale C-47, Staatsolie Werknemers Organisatie. De RBC Werknemers Organisatie en de Bond van Leraren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May