Amnestiewet krijgt belangstelling schooljeugd Nickerie
04 Apr 2012, 12:15
foto
Leerlingen van OS Nickerie volgen de assembleevergadering.


De behandeling van de amnestiewet in De Nationale Assemblee geniet vandaag de belangstelling van leerlingen uit Nickerie. Onder begeleiding van leerkrachten bezoeken ruim 40 leerlingen van de openbare school Nickerie 1 de vergadering.

De groep is voor een natuurles bezig aan een speurtocht in Paramaribo en heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt de spraakmakende behandeling van deze wet even ogenblikken bij te wonen.

Leerkracht Shainaaz Nanhaykhan zegt aan Starnieuws dat het bezoek aan het parlement een geweldige belevenis is voor de leerlingen. Het is voor hen de eerste keer in het gebouw van de volksvertegenwoordiging. “Misschien niet de diepe inhoud, maar we zullen dit zeker gebruiken in onze geschiedenis les”, zegt de leerkracht. “We vinden het geweldig. Het is onze eerste keer", vertellen twee leerlingen met stralende gezichten.

Al vroeg bij het openen van de vergaderzaal bleek dat een groot gedeelte van de publieke ruimte was vrijgehouden voor de leerlingen. Op alle stoelen in die ruimte stonden netjes briefjes opgeplakt met ‘gereserveerd’. De groep leerlingen en de begeleiders vertrekken vandaag weer naar Nickerie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May