Zunder wil NPS-voorzitter worden, stapt uit Un Bondru
04 Apr 2012, 03:00
foto
Armand Zunder (foto: RNW)


De econoom en historicus Armand Zunder is uit het bestuur van de Afrikaans Surinaamse organisatie ‘Un Bondru’ gestapt. Hij heeft doelgericht gepland om voorzitter te worden van de Nationale Partij Suriname (NPS). Hij heeft de hamer overgedragen aan de econoom Roy King.

Zunder zegt aan Starnieuws dat hij een sterk team achterlaat dat, naast de nieuwe voorzitter, bestaat uit Jeff Wirth, Camille Bosk, Regina Tam en Winston Riebeek. Het nieuwe bestuur van Un Bondru gaat werken aan de uitvoering van het beleidsplan en zal in de nabije toekomst diverse activiteiten organiseren. Een belangrijke activiteit die op het programma staat, is de organisatie van Blakaman Dey op de eerste zondag van 2013. Dan is het 363 jaar geleden dat de eerste Afrikaan voet op de Surinaamse bodem heeft gezet.

Gaat niet samen
Zunder geeft aan dat hij al in mei 2011 in een grote vergadering, waar alle belangrijke Afrikaanse Surinaamse organisaties aanwezig waren, heeft aangegeven dat hij de voorzittershamer van Un Bondru zou overdragen. Hij zal een gooi doen naar het voorzitterschap van de NPS. Volgens Zunder gaan deze twee functies niet samen, aangezien de NPS een nationale partij is waar er plaats is voor elke Surinamer van welk ras, geloof, cultuur, gender en etniciteit dan ook.

Zunder meent dat hij als ex-voorzitter van UN Bondru een enorm voordeel voor de NPS binnenbrengt, omdat hij veel kennis en ervaring over met name de mofinawans uit twee van de bevolkingsgroepen meeneemt.

Prioriteit
Zunder zegt dat indien de structuren van de NPS hem als voorzitter van de partij aanwijzen hij samen met het leidinggevende team aan de volgende zaken prioriteit zal geven:
1.Opstellen van een strategisch en operationeel plan waarbij het hoofddoel is om de NPS bij de volgende algemene verkiezingen weer in het machtscentrum te brengen.
2. De NPS dichter bij de burger brengen en vooral dichter bij de mofinawans van alle delen van het land en van alle etnische groepen.
3. De NPS hervormen en maken tot een moderne en innovatieve partij waar zowel jongeren, ouderen, ondernemers en anderen zich in thuis zullen voelen.
4. Weer kadertrainingen introduceren en meer betrekken van de Surinamers in de diaspora bij de vernieuwingen van de NPS en tenslotte Grun Dyari tot een bruisend centrum maken dat haar deuren letterlijk en figuurlijk zal openstellen voor alle personen die op de een of andere manier belangstelling hebben voor de NPS.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May