Wetenschap ondersteunt duurzaam energiebeleid
03 Apr 2012, 11:15
foto


Als de energietarieven in Suriname op dezelfde manier als in Brazilië zouden worden berekend, zouden de Surinaamse huishoudens drie tot viermaal zoveel betalen.

Ingenieur Johan Geeraert pleit in het net verschenen kwartaaltijdschrift van de Stichting Energie en Duurzame Ontwikkeling Suriname (Sedos) voor een bewust beleid dat tot stand komt vanuit een gedegen planning met het oog op de verwachte economische ontwikkelingen en de groei die daarmee samenhangt.
Uit een ander artikel in de editie van 72 pagina’s blijkt dat energietarieven in Brazilië van invloed zijn op het energieverbruik.

Het tijdschrift, waarvan al negen nummers zijn verschenen, richt zich op de aspecten van energieontwikkeling en –voorziening. Steeds meer Surinamers realiseren zich dat het belangrijk is om verstandig om te gaan met energie. Initiatieven als Earth Hour en presentaties over efficiënt energiegebruik stimuleren die bewustwording. Ook de oproepen om het verbruik te verminderen ondersteunen die initiatieven.

Het Sedos-tijdschrift belicht over internationale ontwikkelingen die belangrijk zijn voor Suriname. Sedos wil via de wetenschap een substantiële bijdrage leveren aan de ontwikkeling en toepassing van duurzame energie in Suriname.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May