Heropening Lelydorp I mijn volgens planning
03 Apr 2012, 02:00
foto


In het eerste kwartaal van 2013 wil de Suralco beginnen met de bauxietleveranties. Door de Lelydorp I mijn weer in productie te brengen, heeft de maatschappij de bauxietvoorziening aan de raffinaderij voor 2013-2014 veiliggesteld.

Volgens de Suralco kan de raffinaderij echter niet op volle toeren draaien, “dat zal pas gebeuren als de Nassau mijn in productie gaat. “ De Lelydorp I mijn ligt ongeveer 8,5 kilometer ten westen van de raffinaderij. Het bedrijf heeft gecalculeerd dat hij rond de 3 miljoen ton bauxiet kan winnen in de mijn.

Om het bauxiet te bereiken moet ongeveer 20 meter van het deklaag worden verwijderd. Suralco heeft daarvoor het baggerschip Orion ingehuurd. De Orion is 82 meter lang, 15 meter breed en 17 meter hoog. Om de Orion over land naar de mijn te vervoeren, moest de EBS haar transmissie-kabels even verwijderen/uitschakelen. Het transport van de Orion op zondag is haast ongemerkt gebleven. Het is de EBS gelukt om de overlast door stroomonderbrekingen in de diverse verzorgingsgebieden te minimaliseren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May