Hearings deel van eindverslag 'amnestiewet'
02 Apr 2012, 13:00
foto


De commissie van rapporteurs die het initiatiefvoorstel ter wijziging van de amnestiewet heeft voorbereid, volstaat met een summier eindverslag. Hierin wordt de openbare behandeling aanbevolen. Een verslag van de hearings, die de initiatiefnemers hebben gehouden, maakt deel uit van het ontwerpwet.

Het standpunt van het Nieuw Front komt niet voor in het eindverslag. Volgens de leden van de oppositie was deze toezegging gedaan in een huishoudelijke vergadering. Zij staan erop dat dit opgenomen wordt. Dit is van belang voor de historie en was tot nu toe gebruik in het parlement.

Vicevoorzitter Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/NPS) merkte in de vergadering vandaag op dat dit heel normaal is. Assembleevoorzitter Jennifer Simons merkte net als Theo Vishnudatt, voorzitter van commissie van rapporteurs op, dat de twee Nieuw Frontleden weggelopen waren uit de vergadering. Zij hebben volgens Vishnudatt niet het fatsoen opgebracht om te participeren in de commissie, waarom zou hun standpunt dan opgenomen moeten worden, vraagt Vishnudatt zich af.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May