Waarheidscommissie toegevoegd aan initiatiefvoorstel
02 Apr 2012, 12:40
foto


De indieners van het initiatiefvoorstel hebben een wijziging ingediend van het ontwerp. André Misiekaba heeft voor aanvang van het debat meegedeeld dat een nieuw artikel wordt toegevoegd in het ontwerp. Er zal na amnestieverlening een waarheids- en verzoeningscommissie bij wet worden ingesteld.

Het Nieuw Front tekende protest aan bij de aanvang van de vergadering. De oppositie heeft er moeite mee dat het minderheidsstandpunt niet opgenomen is in het eindverslag van de commissie van rapporteurs. Volgens Radjkoemar Randjietsingh en Guno Castelen was dit afgesproken op de huishoudelijke vergadering van vrijdag.

Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft aan de griffie gevraagd om een onderzoek in te stellen naar wat er gezegd is in de besloten vergadering. Vicevoorzitter Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/NPS) zei dat Simons precies weet wat er is afgesproken.

Het assembleelid Mahinder Jogi (Nieuw Front/VHP) deed een beroep op Simons om de vergadering niet te houden. Hij benadrukte dat het wetsontwerp in strijd is met de grondwet. Jogi voerde aan dat "politieke loyaliteit niet moet leiden tot politieke blindheid". A Combinatie vroeg om een schorsing. De vergadering werd om 12:37 voor enkele ogenblikken geschorst.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May