Sanches heeft beste kansen in schaakkampioenschap
02 Apr 2012, 04:00
foto
Romario Sanches


Romario Sanches is na de 12e ronde in de nationale schaakkampioenschappen nog steeds ongeslagen koploper. Hij maakt de beste kansen om dit jaar de nationale schaakkampioen te worden. Met nog één ronde te gaan in de schaakkampioenschappen, heeft hij 1 punt voorsprong op de Fidemeester Dewperkash Gajadin.

Zondagochtend werd de 12e ronde van de nationale schaakkampioenschappen voortgezet. Sanches bewees over stalen zenuwen te beschikken en won van Geryen Dos Ramos. Ook zijn naaste concurrent Gajadin wist zijn partij te winnen tegen de jeugdkampioen Calvin Tjong Tjin Joe. De partij tussen clubgenoten Suradj Hanoeman en John Ramdat Tewarie, viel in het voordeel van Hanoeman.

De winnaar van dit toernooi krijgt de titel: 'Nationaal Meester'(NM) en komt als eerst in aanmerking om Suriname internationaal te vertegenwoordigen.
Tevens is de winnaar van dit toernooi automatisch geplaatst in de selectie, die later dit jaar Suriname gaat vertegenwoordigen tijdens de schaakolympiade in Turkije.

Overige uitslagen:
Tanuja Pahladsingh-Ekaterina Naipal 0-1, Veer Willem–Gavin Ooft 1-0, Immanuel Kromosoeto-Viresh Giasi 0-1.

De laatste ronde wordt op woensdagavond gespeeld. Na de laatste wedstrijd wordt er een aanvang gemaakt met de prijsuitreiking.

De top 5:
1. Romario Sanches met 10 punten uit 11 gespeelde wedstrijden
2. Dewperkash Gajadin 9 punten uit 11 gespeelde wedstrijden
3. Viresh Giasi 8.5 punten uit 12 gespeelde wedstrijden
4. Suradj Hanoeman 7.5 uit 11 gespeelde wedstrijden
5. Calvin Tjong Tjin Joe 7.5 uit 11 gespeelde wedstrijden

Vishay Hardwarsing
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May