Korps streeft naar 20% daling verkeersdoden
02 Apr 2012, 02:00
foto
Waarnemend korpschef Humphrey Tjin Liep Shie


Het Korps Politie Suriname wil het aantal verkeersdoden dit jaar minstens met een vijfde deel terugbrengen. Dit zegt waarnemend korpschef Humphrey Tjin Liep Shie aan Starnieuws. Het korps heeft van de staat een nieuw ademanalyse apparaat ter waarde van SRD 900.000 gekregen, dat voldoet aan internationale standaarden. Met deze nieuwe aanwinst heeft de politie nu vijf ademanalyse apparatuur en 35 blaastest apparaten.

De politiechef merkt op dat de kwantiteit van deze controles opgevoerd zullen worden. Het nieuwe ademanalyse apparaat is conform de alcoholwetgeving van 2009 en geeft het resultaat van de test in details aan. De andere waren wat verouderd en waren niet zo accuraat. De korpschef vertelt dat er een redelijk begin gemaakt kan worden en dat tal van politiemannen in het gebruik van de apparatuur getraind is. Een van de ademanalyse apparaat is zelfs mobiel en kan overal te werk gesteld worden.

Verhoogde controle
Vooral in de weekenden zullen de acties opgevoerd worden. Het liefst in de ochtenduren zullen eenheden overall in actie zijn. Veel feestgangers gaan dan terug naar huis. Gebleken is dat de meeste aanrijdingen veroorzaakt worden door bestuurders die onder invloed van alcohol zijn. Dit moet afnemen.

Ook de politiekapel is blij gemaakt. De muziekinstrumenten zijn na 30 jaren vervangen. Hiermee gaat een kostenplaatje van SRD 750.000 gepaard. Het kapel telt momenteel 24 leden en moet opgevoerd worden tot 40. Tjin Liep Shie merkt op dat er op andere ministeries gekeken zal worden naar capabele personen om dit tekort op te heffen.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May