Miranda wil brandweerbond aanklagen bij pg
02 Apr 2012, 01:00
foto
De brandweer van Suralco verleende hulp om twee doden en een gewonde aan de Kennedyweg, die bekneld waren, te bevrijden.


Jerry Miranda, districtscommissaris van Para, is gebelgd over het gedrag van de brandweerbond. Hij heeft de gewestelijke politiecommandant van zijn district gevraagd om een rapport op te maken van het verkeersongeval aan de Kennedyweg, zondag. Miranda zal de weigering van de bond om hulp te verlenen, terwijl mensenlevens te betreuren zijn, voorleggen aan de procureur-generaal (pg). Hij wil ook dat president Desi Bouterse maatregelen treft.

De bond onder leiding van John Seedorf moet ook niet komen aan brandweercommandant Cecil Waal en de brandweermannen die wel hun plicht hebben vervuld. "Het gaat om mensenlevens. Hoe zou Seedorf zich voelen als zijn zoon bekneld zou zijn in de auto en smeekte om hulp, maar die kon niet op tijd gegeven worden. Dit gaat te ver. Dit kan echt niet", stelt Miranda in gesprek met Starnieuws.

Te ver gegaan
Miranda zegt dat de bond heeft aangekondigd alleen voor woningbrand uit te rukken. "Maar hier moet je toch een uitzondering voor maken. Er stonden mensenlevens op het spel. Hoe moeten de nabestaanden zich voelen. De moeder van een van slachtoffers belde om te vragen hoe het met haar dochter is, terwijl wij daar bezig waren. Wat moesten we aan die moeder vertellen? Dat de brandweer geen hulp wilde bieden?", vraagt Miranda nadrukkelijk.

Waal heeft het op zich genomen, na afstemming met minister Martin Misiedjan dat de brandweerwagen uitrukt om hulp te bieden. "Als de bond wil, moeten ze consequenties hieraan verbinden. De brandweercommandant heeft terecht gehandeld. De brandweerauto is van de staat. En als het moest, zou ik die auto zijn gaan halen", zegt Miranda boos. Bij het verkeersongeval zijn drie levens te betreuren. De chauffeur die bekneld was, heeft enorm geleden. Miranda is Suralco dankbaar dat de brandweer onmiddellijk hulp bood.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May