Nieuwe boetes voor hardrijders vanaf woensdag
02 Apr 2012, 20:00
foto


De verkeersboetes die aangepast zijn, treden woensdag in werking. Het gaat om boetes die opgelegd zullen worden aan hardrijders en aan truckhouders die zwaar materieel vervoeren. Hardrijders zullen tweemaal dieper in hun zak tasten.

De boete is met 100% verhoogd van SRD 110 naar SRD 220, terwijl boete bij de truckhouders, die meer dan acht ton vervoeren, fors verlaagd is. Ze zullen voortaan SRD 2500 maximaal, moeten betalen. Voorheen moesten ze SRD 10.000 neertellen, hetgeen niet realistisch was. Dit zegt waarnemend korpschef, Humphrey Tjin Liep Shie, aan Starnieuws.

Gevaarlijk rijgedrag
De boetes zijn aangepast, nadat er overeenstemming is bereikt met de procureur-generaal. Het streven is om de verkeersveiligheid te verhogen. Volgens Tjin Liep Shie is de focus van het korps gericht op gevaarlijk rijgedrag. Dit zorgt voor de meeste ongelukken in het verkeer. Door de hardrijders dubbel te laten betalen, hoopt hij dat bestuurders alerter zullen zijn in het verkeer. Hij denkt dat het verdubbelde bedrag een kleine invloed zal hebben op het rijgedrag van bestuurders.

Tjin Liep Shie merkt op dat de boetes van truckhouders ligt tussen de SRD 500 en SRD 2500. Het hangt van de snelheid van de bestuurder en het gewicht van de truck af. “Indien een truckhouder een boete van SRD 10.000 opgelegd krijgt, kan hij het niet betalen. Zoveel geld hebben ze vaak niet. Hiertegen wordt er al jaren geprotesteerd en nu is er een realistische boete voor opgelegd die voldoet aan de maatschappelijke realiteit”, stelt Tjin Liep Shie.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May