BEP bepaalt vanavond definitief standpunt
01 Apr 2012, 16:05
foto


De coalitiepartij Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) zal vanavond een definitief standpunt innemen over het initiatiefvoorstel tot wijziging van de amnestiewet.

BEP is tegen het verlenen van amnestie in dit stadium aan de verdachten van het 8 december strafproces. Daarom werd er geen quorum verleend op 23 maart, waardoor de huishoudelijke vergadering niet door is gegaan.

Besluit formaliseren
Partijleider Caprino Alendy zegt aan Starnieuws dat op de bijeenkomst het hoofdbestuur, de twee assembleeleden, minister Celcius Waterberg en nog enkele partijtoppers het standpunt zullen formaliseren. Op de vraag of Waterberg ook consequenties zal verbinden als de BEP tegen het wetsontwerp zal stemmen, kon Alendy nog geen antwoord geven.

Asabina zegt aan Starnieuws dat sinds de huishoudelijke vergadering vrijdag er geen nieuwe inzichten zijn gekomen. Hij denkt niet dat het standpunt van de BEP verandert, maar het formele besluit moet worden afgewacht. Intussen heeft het hoofdbestuur van de BEP de assembleeleden Diana Pokie en Waldie Ajaiso geroyeerd uit de partij.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May