Coronie scoort goed tijdens buurtsportcompetitie
31 Mar 2012, 22:00
foto
De ploegen van Flora (oranje) en Lelydorp (Wanica) in de U-14 klasse. Flora heeft deze partij gewonnen met 2-0. (Foto: Sport- en Jeugdzaken)


Coronie heeft een goede prestatie neergezet tijdens de landelijke buurtsportcompetitie, gehouden door het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. Dit district heeft twee van de drie onderdelen op zijn naam weten te schrijven. De competitie is zaterdag afgesloten in het Willebrod Axwijk Sportcentrum. De prijsuitreiking vond ook gelijk plaats.

De meisjes van Coronie legden beslag op de slagbaltitel door in de finale The Scorpions uit Marowijne met 59-54 te verslaan. In de halve finale had Coronie gewonnen van Meursweg uit Para (71-68), terwijl Marowijne de finale bereikte door te winnen van Sinabo uit Commewijne met 81-71.

Op het onderdeel voetbal in de U-12 klasse speelden de jongens van Coronie in de finale tegen hun leeftijdsgenoten van Houttuin, Wanica en wonnen met 4-1. Op weg naar deze finale versloeg Coronie zowel Marijke Dorp (Marowijne) als Acaribo uit Para overtuigend met 5-0.
In de U-14 klasse echter moest Coronie de titel overlaten aan Flora die met penalty's won (5 - 4), nadat de reglementaire speeltijd geen winnaar kon aanwijzen. Dit meldt de voorlichting van Sport- en Jeugdzaken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May