Controlepost politie Klaaskreek in gebruik genomen
31 Mar 2012, 12:00
foto
De controlepost Klaaskreek in district Brokopondo is vandaag in gebruik genomen. (Foto: KPS/Eugene Klas)


Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft vandaag een controlepost in gebruik genomen nabij Klaaskreek in het district Brokopondo. De roep om de aanwezigheid van de politie in dit gebied, was groot vanuit de samenleving. Diverse assembleeleden afkomstig uit Brokopondo wezen op de onveilige situatie.

Politiewoordvoerder Humphrey Naarden zegt aan Starnieuws dat met de instelling van deze post het korps hoopt dat er zich minder ongelukken voordoen op de Afobakaweg. Er zal frequent controle plaatsvinden van voertuigen. Ook mensen die uit de goudvelden komen, moeten langs deze post.

Verheugd
De controlepost is ook belangrijk om illegalen die naar de goudvelden gaan, te kunnen aanhouden. Naarden merkt op dat de post op een strategische plek is en zeker ertoe zal bijdragen om de veiligheid op te voeren. De post zal dag en nacht bemenst zijn.

Assembleelid Ronny Asabina (BEP-fractieleider) die vanmorgen langs de post reed, zegt aan Starnieuws verheugd te zijn met de ingebruikname. "Een lang gekoesterde wens van de samenleving is in vervulling gegaan. Binnen een jaar tijd zijn twee posten in Brokopondo in gebruik genomen. Eerst Kwakoegron en nu Klaaskreek", zegt Asabina. Hij hoopt dat de politiezorg nu intensiever en beter zal worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May