Misidjan belooft objectief onderzoek moordzaak
31 Mar 2012, 10:20
foto
Minister Martin Misiedjan


Minister Martin Misiedjan van Justitie en Politie zegt in een verklaring dat de criminele handelingen van politieambtenaren "ten zeerste betreurd worden". Twee onderofficieren van de politie zijn betrokken bij de moord op Celius Molius. De bewindsman belooft dat door het Openbaar Ministerie een diepgaand en objectief onderzoek in deze moordzaak zal plaatsvinden.

Binnen het beleid van het ministerie, waarbij criminaliteitsbestrijding een prioriteit is, zullen ook politieambtenaren die zich schuldig maken aan het plegen van strafbare feiten niet ongestraft blijven. Misiedjan preekt zijn afkeuring uit over de onacceptabele gedragingen van deze politiemannen.

Elke verdachte handeling gepleegd door korpsleden zal grondig onderzocht worden, verzekert de bewindsman. De komende week zal deze aangelegenheid breedvoerig worden besproken door de minister, de procureur generaal en de waarnemend korpschef.

Het ontzielde lichaam van Celius Molius werd woensdagavond langs de Nieuwweergevondenweg aangetroffen. De handen van de man waren op zijn rug geboeid. Hij is doodgeschoten. Het slachtoffer is van Haïtiaanse afkomst.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May