Ingezonden: Wim Bakker, NDP kijkt naar de toekomst
31 Mar 2012, 19:00
foto
Winston Wirth (Foto: Ramon Keijzer)


Naar aanleiding van het ingezonden stuk van de heer Wim Bakker -lid van de Adviesraad van de NPS- met als titel 'De drogredenen van de NDP amnestiewet', heb ik besloten om als lid van het Wetenschappelijk Bureau van de NDP een reactie te geven. Toen ik eenmaal het besluit genomen had te reageren, vroeg ik mij weer af of ik een korte of een lange reactie zou geven; het ingezonden stuk van de heer Bakker is wel 5 pagina's lang. Het gaat dus om een vrij lang artikel en ik was zeer geneigd om ook een lange reactie te geven. Ik heb uiteindelijk toch besloten mijn reactie heel kort en zakelijk te houden.

Ik ga ervan uit dat Wim Bakker actief lid is van de Adviesraad van NPS en altijd zijn bijdrage levert om als persoon en in raadverband, gevraagd en ongevraagd adviezen uitbrengt naar de leiding van zijn partij, de NPS. Voorts ga ik ervan uit dat de leiding van zijn partij de gegeven adviezen serieus neemt en deze ook in haar bestuursacties en besluiten ten uitvoer brengt.
Voorts ga ik ervan uit dat de gegeven adviezen van het lid Wim Bakker en de overige raadsleden onder meer geresulteerd hebben dat de NPS in de afgelopen 30 jaar tot 3 keren toe het presidentschap van ons land heeft mogen invullen. Ik wil verder ook ervan uitgaan dat de heer Wim Bakker en zijn mede raadsleden ook adviezen hebben uitgebracht inzake de aanpak van de 8 december kwestie. Ik moet dan ook concluderen dat deze en andere adviezen er ook toe geleid hebben dat de NPS thans met 4 zetels in de oppositiebanken plaats moet nemen.

De NDP is in de afgelopen 30 jaren constant gegroeid. Deze groei heeft plaatsgevonden ondanks het politiek misbruiken van de gebeurtenissen van 8 december 1982 tegen de NDP en het instellen van het 8 december strafrechtsproces, dat met name gericht is op de politieke uitschakeling van de voorzitter van de NDP. Thans is de NDP de grootste progressieve politieke partij van ons land en bekleedt de voorzitter van deze partij het ambt van President van Republiek Suriname.

Ik wil daarom de heer Wim Bakker en de Adviesraad van de NPS bedanken voor hun adviezen aan de leiding van hun partij. Mede dankzij hun adviezen zit hun partij met 4 zetels in de oppositiebanken en kan de NDP, thans als grootse politieke partij, werken aan vrede en verzoening onder ons volk, opdat wij in eenheid verder zullen werken aan de opbouw van ons geliefd Suriname.

Winston W.Wirht
(Lid Wetenschappelijk Bureau NDP)
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May