Arrestanten moord Molius per helikopter vervoerd
30 Mar 2012, 18:30
foto


De twee politieagenten die verdacht worden van moord op Celius Molius zijn met de helikopter vanmiddag van Nickerie naar Paramaribo vervoerd. Dit gebeurde onder toezicht van rechercheurs die belast zijn met het onderzoek. De arrestatie is door het A-Team verricht. De politie van Nickerie verleende assistentie. Dit zegt Gewestelijk Politie Commandant, Stanley Benschop, aan Starnieuws.

Het onderzoek leidde naar het district Nickerie. De twee mannen waren door de politie zichtbaar gemaakt. Zij waren op camera’s vastgelegd en positief herkend. Het gaat om de brigadiers van politie, Nabibaks en Kalipsingh. Zij zijn werkzaam op Keizerstraat en recherche Nieuwe Haven. Zij waren niet met een dienstopdracht bezig.

Spoor naar Nickerie
Sinds het lijk van Molius ontdekt werd, is er volgens waarnemend korpschef Humphrey Tjin Liep Shie dag en nacht op deze zaak gewerkt. Het spoor van de verdachten leidde naar het rijstdistrict.

Zes uur in de ochtend werden beide verdachten bij de schoonfamilie aan de Gemaalweg, in de westelijke polder, in Nickerie aangehouden. De twee politiemannen zijn met twee zusters getrouwd en hebben dus dezelfde schoonfamilie. Benschop merkt op dat het motief onduidelijk is.

Voor het eerst meegemaakt
Benschop spreekt net als Tjin Liep Shie zijn afkeuring uit over deze kwestie. Hij kan zich niet voorstellen dat politieagenten tot een moord overgaan. Het zijn juist die personen die de gemeenschap moeten beschermen. Dan gaan ze zelf in de fout. De GPK heeft voor het eerst in zijn carrière zoiets meegemaakt. Hij noemt deze daad onvoorstelbaar.

Molius werd donderdag dood aangetroffen langs de Nieuwweergevondenweg. De handen van het slachtoffer waren geboeid en het lichaam vertoonde tekenen van misdrijf. Hij is door kogels om het leven gebracht. Ooggetuigen hebben verklaard dat het slachtoffer thuis was meegenomen door deze twee agenten. Volgens Tjin Liep Shie moet nog minimaal één persoon betrokken zijn bij deze moord. Die wordt opgespoord.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May