Tjin Liep Shie biedt verontschuldiging aan
30 Mar 2012, 12:50
foto
Waarnemend korpschef Humphrey Tjin Liep Shie. (Foto: René Gompers)


Waarnemend korpschef Humphrey Tjin Liep Shie zegt dat het Korps Politie Suriname zich diep schaamt dat twee brigadiers van politie betrokken zijn bij de moord op Celius Molius. Aan de samenleving en de nabestaanden worden verontschuldiging aangeboden voor deze gruwelijke daad. Het slachtoffer is door kogels om het leven gekomen.

Op een spoed persconferentie vanmiddag zei Tjin Liep Shie dat de politieambtenaren niet bezig waren met een dienstopdracht. Het is een misdaad in de privésfeer. Starnieuws verneemt dat de twee verdachte politieagenten getrouwd zijn met twee zusters. De mannen zijn door het Arrestatie Team in Nickerie gearresteerd.

Hard aanpakken
Tjin Liep Shie belooft de samenleving dat er hard opgetreden zal worden tegen de politieagenten. "Wij hebben ruim 2300 politieambtenaren. Zij doen enorm hun best", zegt de politiechef. De integriteit van het korps zal opgevoerd worden. Aan de samenleving wordt gevraagd om naar de Meldkamer op 115 te bellen als er twijfels zijn over agenten.

"Dit geval is uniek. Het is nog nooit eerder voorgekomen dat de politie op deze manier betrokken is bij een moordzaak", zegt Tjin Liep Shie. Hij onderschrijft dat de politie een enorme deuk heeft gekregen. Het zal heel lang duren voordat het vertrouwen in de politie herwonnen wordt. De korpschef zegt dat als het een structureel karakter is, hij zal aftreden, want hij zal geen leiding geven aan zo een korps.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May