Krajicek opent playground op Zorg en Hoop
30 Mar 2012, 16:30
foto
Playground aan de Gladiolenstraat.


Zaterdagochtend opent oud-Wimbledonkampioen Richard Krajicek de eerste buitenlandse playground van zijn Foundation aan de Gladiolenstraat in de wijk Zorg en Hoop.

Eind 2010 was Krajicek in Suriname om zijn voormalige coach en Daviscup-captain Stan Franker op te zoeken. Samen met de andere drie leden van de gouden Nederlandse tennisgeneratie uit de jaren ’90 Paul Haarhuis, Jacco Eltingh en Jan Siemerink, legde hij toen de eerste steen voor de nieuwe playground.

Trots op speciale attractie
Ronny Eijk, beheerder van de accommodatie, is als echte Zorg en Hoper trots dat zijn wijk zo’n speciale attractie krijgt. Volgens hem voorziet het duidelijk in een behoefte. ‘Vanaf eind van de middag is het hier altijd vol met sportende kinderen. Op de tennisbaan kunnen ze binnenkort trainingen krijgen. Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken is op dit moment bezig om veertig begeleiders op te leiden.’

De nieuwe playground bestaat uit een hard court tennisbaan en een basketbalveld. Eijk verwacht dat binnenkort een lading tennisrackets, ballen en kleding aankomt. Dit materiaal wordt geschonken door de wereldtennisfederatie ITF.

Impuls
Franker is blij dat het nationale tennis op deze manier een impuls krijgt. Zijn sport is in Suriname voornamelijk weggelegd voor een bovenlaag van de samenleving en nu krijgen ook andere kinderen de kans om een balletje te slaan. Zelf is hij ook ooit begonnen in Combé tegen een stenen muurtje: ‘Wie weet wat voor tennistalent er bij ons rondloopt. Nu hebben ze in elk geval een plek om het te laten zien.’

Door de week maken honderden scholieren van vijf scholen uit de directe omgeving gebruik van het complex op de middenberm van de Gladiolenstraat. Verderop hebben de slagballers uit de buurt een eigen plek om te sporten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May