Nieuw Nickerie krijgt moderne markt en busterminal
30 Mar 2012, 04:00
foto
Een schets van de plannen die gemaakt worden voor de facelift van Nieuw Nickerie.


Niet alleen de Waterkant in Paramaribo krijgt een facelift, maar ook Nieuw Nickerie wordt aangepakt. Op initiatief van assembleelid Rashied Doekhie (Mega Combinatie/NDP) werd donderdag in de districtszaal van Nickerie een presentatie gehouden door het Nederlandse bedrijf Cybor, onder leiding van Sjaak van de Vliet. Dit bedrijf is ook in Paramaribo bezig met verfraaiing van de Waterkant.

Het voorstel is om de omgeving tussen de Landingstraat, R.P. Bharosstraat en de Emmastraat tot naar de waterkant een complete facelift te geven. Zo zal het voetbalveld op het Willemsplein plaats moeten maken voor de nieuwe centrale markt met een busterminal. Aan de waterkant, op de plaats waar de markt zich nu bevindt, moet er een kleine boulevard komen te staan met horeca faciliteiten en ook een plaatsje waar kleine bootjes kunnen aanmeren.

De bedoeling van de presentatie was dat het bestuur en de regionale organen commentaar konden leveren op het plan zodat het een discussiestuk wordt. Na wijzigingen zal het kostenplaatje gemaakt worden. Districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh is bijzonder blij met de presentatie. Hij hoopt dat Nickerie het spin-off effect gaat merken na de verfraaiing van het district.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May