Surinaamse kwiktransporteur in Frans-Guyana veroordeeld
30 Mar 2012, 02:30
foto
De in beslag genomen spullen. (Foto: France-Guyane)


Een Surinaamse chauffeur Dennis Segwai en de Braziliaan Aldecides Sales hebben een gevangenisstraf van acht maanden opgelegd gekregen. Zij waren in Saint Laurent aangehouden nadat zij betrapt werden op het transporteren van kwik. Beide mannen mogen twee jaar lang zich niet op Frans grondgebied begeven. Zij kregen een boete van Euro 1500 opgelegd.

De mannen hadden zeventien kilogram kwik verstopt in een twintig flesjes, onderdelen van ATV’s en pompen. Tijdens een wegcontrole in Frans-Guyana de vorige week, vielen de mannen door de mand en werden ze voorgeleid. Dit meldt www. fransinsuriname.com.
Segwai verklaarde op de zitting dat hij de Braziliaan voor Euro 100 vanuit Albina, heeft vervoerd. Hij zou dit gedaan hebben, omdat hij het geld erg hard nodig had. Ook verklaarde hij dat het zijn eerste keer was. Sales is in de goudsector in Suriname werkzaam geweest. Hij zou illegaal in een mijn in Frans-Guyana werken. Daarnaast zou hij de evangelie verspreiden onder de mensen daar.

De advocaat van Segwai voerde aan dat zijn cliënt niets afwist van het kwik. “Indien hij dat geweten had, zou hij de Braziliaan niet slechts Euro 100 in rekening gebracht hebben”, stelde de raadsman. De rechter heeft hiermee geen rekening gehouden, omdat het voertuig voorzien was van speciale schokkenbrekers. Deze zouden geschikt zijn voor het veldwerk. Alle spullen zijn in beslag genomen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May