President intervenieert in kwestie Schietbaanweg
30 Mar 2012, 05:30
foto
Familie Mangroe is 'dichtgemetseld' in haar huis


Binnen enkele dagen moet de kwestie Schietbaanweg zijn opgelost. In opdracht van president Desi Bouterse moet het ministerie van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer klaarheid brengen in de kwestie waarbij de onderhoudsstrook van de overheid is afgestaan aan ondernemer Micheal Rambharos van Milasco.

De tranen vloeien rijkelijk als deze toezegging de gedupeerden bereikt. “Eindelijk iemand die naar ons luistert”, zegt moeder Mangroe. Veel meer kan ze niet kwijt. De emoties worden haar teveel. Tijdens het rechtsproces dat al twee jaar duurt, heeft zij vorig jaar haar man verloren. “Ik wilde dat mijn vader dit kon meemaken”, zegt dochter Shantie, die zwaar aangeslagen is. Het is duidelijk dat de gang van zaken een zware tol eist van de gedupeerden.

Met een beschikking in de hand van het ministerie van Openbare Werken, heeft de ondernemer binnen één avond een muur van meer dan anderhalve meter opgetrokken voor de inrit van familie Mangroe op pand nummer 78. De familie kan haar huis niet uit. Ook voor de familie Toelsie op pand nummer 76 dreigt hetzelfde.

Opmetingen
De vaste parlementaire commissie van Openbare Werken heeft samen met de gedupeerden een onderhoud gehad met minister Simon Martosatiman. Die heeft zijn deskundigen terstond ter plekke gestuurd voor de nodige opmetingen. Ook staatslandmeter Kalloe, die eerder de opmetingen had gedaan, was erbij.

Het ministerie van Openbare Werken had vorig jaar de bouwvergunning die Rambharos had aangevraagd voor het aanleggen van een parkeerterrein ingetrokken, nadat de gedupeerden een rechtszaak aanhangig maakten. In het rechtsproces is er ook een desanté geweest en waren partijen overeengekomen geen beheersdaden te plegen tot er een gerechtelijk vonnis was. Directeur Dewanand Mungra van Openbare Werken verklaarde eerder dat de vergunning onterecht was ingetrokken en heeft het ministerie de ondernemer kortgeleden toestemming gegeven om te bouwen.

Ingang Schietbaanweg
Alle officiële documenten van de panden 76 en 78 geven aan dat de ingang aan de Schietbaanweg is. Rambharos beweert het tegendeel, maar kan dat niet met documentatie staven. De gedupeerden wonen al langer dan 30 jaar daar en staan ook vanaf zij daar wonen ingeschreven aan de Schietbaanweg. Een andere toegang tot de percelen is er niet.

De parlementariërs Rabin Parmessar (NDP) en Carl Breeveld (DOE) hebben zich ter plekke georiënteerd en de families aangehoord. Het was een komen en gaan van mensen sinds de kwestie in de media is gebracht. “Eenieder die hier komt en de situatie ziet, zegt dat het niet kan. Maar wat hier staat, is het bewijs dat het wel kan”, zegt Albert Toelsie. “We zijn de mensen dankbaar voor hun steun en hopen dat er snel gerechtigheid komt.”

Sinds de muur is opgetrokken maakt de familie Mangroe bij het verlaten van hun huis gebruik van het erf van de buren, die een deel van hun schutting speciaal voor hen hebben verwijderd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May