Hooghart wil geen consultatie met Venetiaan erbij
29 Mar 2012, 18:30
foto
Vakbondsleider Ronald Hooghart


De voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), Ronald Hooghart, weigert om met NPS-partijleider Ronald Venetiaan erbij te praten met het Nieuw Front. De CLO was uitgenodigd voor een consultatie over het initiatiefvoorstel ter wijziging van de amnestiewet. Hooghart stelde als eis dat Venetiaan niet bij het gesprek aanwezig is.

Het Nieuw Front heeft geweigerd om in te gaan op de voorwaarde van de vakbondsleider. "Zij hebben mij gebeld om met de CLO te praten. Ik heb mijn voorwaarde gesteld. Ik ga niet praten met een man die mij tegenwerkt en heeft gezegd dat hij er alles aan zal doen dat ik geen voorzitter wordt van de partij", zegt Hooghart in gesprek met Starnieuws.

Politiek misbruik
Op de nabestaanden na, vindt Hooghart dat de meeste organisaties en personen de 8 decembermoorden politiek misbruiken. "Iedereen wil gewoon politieke munt uit slaan en zo zijn voordeel eruit halen", meent Hooghart. Zijn opstelling maakt dat de CLO niet geconsulteerd is door het Nieuw Front. "Wij kunnen niet ingaan op deze eis", zegt Nieuw Front fractieleider Radjkoemar Randjietsingh.

Hooghart merkt op dat hij steeds een bijdrage geleverd heeft in NPS-verband. Hij heeft ruim dertig jaar lang strijd geleverd tegen Desi Bouterse. "Maar toch heeft Venetiaan geen respect voor mij getoond. Hij heeft er alles aan gedaan om te voorkomen dat ik voorzitter werd van de partij. Ik kan praten met VHP en SPA, maar niet met dit NPS-bestuur", benadrukt Hooghart. Randjietsingh vindt het jammer dat CLO niet geconsulteerd is. Het horen van maatschappelijke groepen is niet een aangelegenheid van de NPS maar het Nieuw Front", voert de fractieleider aan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May