DOE: Initiatiefwet heeft geleid tot onrust
28 Mar 2012, 23:20
foto


De partij voor Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) is woensdagmorgen in De Nationale Assemblee ontvangen door de indieners van de initiatief amnestiewet. Het standpunt van DOE rond deze kwestie is hierbij nog eens benadrukt.

De afvaardiging van DOE heeft er voorts op gewezen dat zowel de inhoud van de initiatiefwet als de wijze van indiening, - welke volgens de indieners moet zorgen voor rust en ontwikkeling- juist heeft geleid tot onrust en bovendien geen goede basis vormt voor de broodnodige ontwikkeling van onze natie. Het gaat hier immers om een nogal zwaarwichtige aangelegenheid.

Hearing vooraf houden
Voorts is de partij DOE van mening dat de hearings die nu gehouden worden, vóór de indiening van de initiatief wet moesten hebben plaatsgevonden. De Nationale Assemblee is immers naar haar wezen een openbaar instituut, waar zaken aan de orde komen die de gehele samenleving regarderen. Een poging tot het creëren van draagvlak zou dan mogelijk geleid hebben tot het wijs besluit om niet vooruit te lopen op zaken of om processen van zo’n gewichtige aard niet te doorkruisen.

DOE heeft er ook bij de indieners op aangedrongen de standpunten van burgers, functionele groepen en het maatschappelijk middenveld niet te politiseren of te negeren. Er zijn immers voldoende oprechte Surinamers die op democratische wijze een bijdrage willen leveren in het denkproces om een oplossing te vinden die voor Suriname bevredigend zal zijn. De waarheidscommissie en daarna mogelijke amnestie zijn opties die hierbij van belang zouden kunnen zijn, als het onderhavig juridisch proces is afgewikkeld.

Lijdenstijd
De partij DOE wijst er nogmaals op dat er andere wetsvoorstellen en zaken liggen, die zeer belangrijk zijn voor rust en ontwikkeling, maar dat deze niet met dezelfde voortvarendheid worden behandeld. We noemen; behandeling van de anti-corruptiewet, de oplossing van grond- en huisvestingsproblemen en een wet die moet regelen hoe verder met mensen die buiten hun schuld om verkeersslachtoffer zijn geworden.

Ten slotte roept de partij DOE, alle actoren uit de samenleving op om juist nu, in de periode van lijdenstijd - waarin wij ons bevinden- de samenleving te vrijwaren van onnodige spanningen.

Partij voor Democratie en Ontwikkeling in Eenheid
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May