Gele vuilniszakken voor Para-Noord
29 Mar 2012, 03:30
foto
Een bewoner van Para-Noord koopt gele vuilniszakken in de winkel. (Foto: BIC Para)


Vuilophaalwagens nemen in Para-noord alleen de gele vuilniszakken mee. In dit ressort is een pilot-project gestart, waarbij de gemeenschap gele vuilniszakken koopt voor SRD 0,50 bij de supermarkten. De gele zakken met het huisvuil worden op vaste dagen huis aan huis opgehaald.

Met dit project verdwijnen de vuilnisrekken aan de hoofdwegen dan geleidelijk aan. Het district heeft steeds te kampen met overvolle vuilnisrekken langs de hoofdwegen, die een enorme stank veroorzaken. Mensen buiten het district deponeren hun vuil in deze bakken. Afval van slachtvee, kippenresten en kadavers worden door bewoners buiten het district gedumpt in de vuilnisbakken met alle nare gevolgen voor de buurtbewoners.

Dat was voor de afdeling Milieu en Gezondheidsdienst van Para reden om met een nieuw vuilophaal systeem te komen. Met deze nieuwe aanpak draagt de gemeenschap financieel bij aan de verwerking van het huisvuil in Para. De gele vuilniszakken worden tegen de kostprijs verkocht. Met Para-oost zijn er afspraken om dit systeem ook in dat gebied te introduceren.

Marvin Moesan
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May