Fols niet op één lijn met indieners amnestiewet
29 Mar 2012, 00:00
foto


De Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (Fols) is niet op één lijn met de indieners van de amnestiewet. “Ik wil dit nadrukkelijk in de publiciteit zeggen,” zegt Fols-president Marcelino Nerkust, “omdat de initiatiefnemers het doen voorkomen alsof een ieder met we ze praten tijdens de hearings op één lijn is met hen.”

De federatie praat in deze fase liever niet over een standpunt, maar over een opvatting over de ingediende amnestiewet. Bonden en personen met verschillende achtergronden zitten in de federatie, en “daar moet het bestuur rekening mee houden.”
Terwijl de Fols heeft gewezen op de verdeeldheid die de ingediende initiatiefwet teweeg heeft gebracht, hebben de indieners aangegeven dat zij willen voorkomen dat president Bouterse een veroordeling krijgt. Volgens de initiatiefnemers zou een veroordeling onterecht zijn gezien de uitslag van de verkiezingen.

Wet niet terug roepen
Fols heeft opgemerkt dat de amnestiekwestie de burger heeft afgeleid van de belangrijke zaken zoals de hoge prijzen en de dalende koopkracht.
Nerkust zegt dat de initiatiefnemers stellen dat “met het kiezen van Bouterse tot president hij amnestie heeft verleend.” Hij heeft niet de indruk dat de initiatiefgroep met de hearing van plan is de wet eventueel terug te roepen. “Ze hebben aangegeven dat zij een artikel over waarheidsvinding gaan toevoegen.”

De Fols-president benadrukt dat hij de initiatiefnemers erop heeft gewezen dat de federatie niet dezelfde mening heeft als hen. “We hebben ze ook gezegd dat we willen weten wat er is gebeurd rond december 1982. Over het december strafproces hebben we niet echt gesproken.” Nerkust heeft samen met zijn delegatie gevraagd of er geen erupties ontstaan in de samenleving met de indiening van de initiatiefwet tot wijziging van de amnestiewet.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May