Planning SLM moet maatschappij uit rode cijfers halen
29 Mar 2012, 07:00
foto
Vice president commercial affairs van de SLM Clyde Cairo (links) en algemeen directeur Ewald Henshuys.


De plannen van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) van 2012 tot 2015 zijn erop gericht om de maatschappij uit de rode cijfers te halen. Dit zegt SLM-directeur Ewald Henshuys.

De SLM heeft enkele grote plannen. Uitbreiden van het vliegverkeer naar Europa en Azië en de regio, tot het vergroten van de vloot maken deel uit van de plannen, die uitgewerkt zijn.

Nieuwe markten
Voor de regio denkt Henshuys er aan in te spelen op het gebrek aan een vliegmaatschappij in Guyana. Er kunnen lucratieve markten worden onderhouden. Het gaat om vluchten vanuit Guyana naar Belém (Brazilië), de Verenigde Staten van Amerika en Canada.

“Er is nergens succes gegarandeerd, maar wat wij doen, is onze risico’s wel zo veel mogelijk minimaliseren”, zegt de directeur. Volgens hem en vice president commercial affairs van Clyde Cairo is het nu belangrijk dat de maatschappij rust brengt in haar operaties en plannen maakt voor de toekomst die gericht zijn op succes. “Beheerst groeien”, zegt Cairo.

Kosten drukken
Met de planning die loopt tot 2015 is alvast gestart met het maximaal inzetten van de toestellen die de maatschappij gebruikt. De SLM heeft deals gesloten voor het huren van de toestellen die zij inzet. Er zijn nieuwe contracten voor het aankopen van brandstof.

“We zullen het met minder moeten doen om zo de kosten te drukken, de juiste investeringen te plegen en leren dat we kosten niet onbeheerd moeten laten”, zegt Henshuys. Hij geeft aan dat zijn beleid er vooral niet op is gericht goedkoper te vliegen dan andere maatschappijen, maar wel om te concurreren. “Het is puur business en op die manier zal het beleid ook worden gevoerd”, zegt hij.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May