SLM vliegt weer naar Guyana
28 Mar 2012, 16:25
foto
Ewald Henshuys, directeur van de SLM.


De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) zal vanaf 3 april weer vluchten uitvoeren op de route Paramaribo-Guyana. Momenteel vliegt de maatschappij drie keer per week naar Miami via Aruba. Deze frequentie zal worden verhoogd met nog twee extra vluchten op de dinsdag en de zaterdag. Deze vluchten gaan van Paramaribo via Guyana naar Miami.

Op 3 april wordt de inaugurele vlucht uitgevoerd. Er zal met een delegatie naar Guyana worden gevlogen. In het buurland zal een feestelijke bijeenkomst worden gehouden om de nieuwe operatie in te luiden. “Tot nu toe heeft de markt heel goed op gereageerd en kunnen we veel boekingen tegemoet zien van Guyana naar Miami”, zegt vice president commercial affairs Clyde Cairo.

Goede vooruitzichten
De bedoeling is dat de SLM overgaat naar het uitvoeren van dagelijkse vluchten naar Miami. Er zal op basis van de vraag op de markt worden bekeken of de tussenstop Aruba of Georgetown wordt bij extra vluchten. “De vooruitzichten zijn zeer goed.

De promotionele activiteiten in Guyana zijn goed ontvangen”, zegt Cairo. Op een persconferentie van de SLM in Guyana hebben de Guyanese autoriteiten de nieuwe operatie verwelkomd en de SLM aangemoedigd om naast Suriname-Miami ook vluchten uit te voeren naar Toronto, Canada.

Verbinden van markten
De SLM combineert op deze manier drie markten met elkaar. Paramaribo-Georgetown, Georgetown-Miami en Paramaribo-Miami. Voor de vlucht naar Miami is er ook een aansluiting naar Belém. Cairo zegt dat er in Guyana er net als in Suriname een Braziliaanse gemeenschap is. “We denken dat er dus op die route ook een markt is”. De SLM wil vanuit Guyana aansluiting zoeken naar andere routes in Europa en Azië, vanuit Paramaribo.

SLM-directeur Ewald Henshuys zegt dat cijfers van een buitenlands bureau hebben aangetoond dat Guyana lucratieve markten kan hebben. Hij wijst erop dat het om meer dan 1 miljoen Guyanezen gaat op de routes. “Het dringt zich aan ons op. Guyana heeft zelf geen vliegmaatschappij om die routes te onderhouden. Als wij die markt kunnen bedienen, zullen we niet nalaten om in de Caribbean te laten zien dat er in Suriname een maatschappij is die haar vleugels wil uitslaan”, zegt Henshuys.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May