Werkgroep buigt zich over ontwikkeling ressort Lelydorp
14 Mar, 04:55
foto
Poster uitgebracht bij de instelling van de werkgroep 'Ontwikkeling district Wanica ressort Lelydorp'. (Beeld: CDS)


De werkgroep 'Ontwikkeling district Wanica ressort Lelydorp' moet president Chan Santokhi binnen 15 maanden adviseren over de integrale aanpak van problemen op de gebieden van grond, infrastructuur, onderwijs, landbouw, veeteelt en visserij, nutsvoorzieningen, Bazo-kaarten en koopkrachtversterking in het ressort. De 16 leden tellende werkgroep kreeg deze opdracht dinsdag bij haar instelling op het kabinet van de president.

Santokhi benadrukte bij de instelling van de commissie dat hij de ontevredenheid onder de bewoners zo veel mogelijk wil verminderen en hun belangen wil behartigen. Hij vindt het noodzakelijk dat er een gedegen inventarisatie plaatsvindt op alle genoemde gebieden. Waar blijkt dat mensen nog niet voorzien zijn van het hoognodige, moet de werkgroep ervoor zorgen dat de zaken voor de bewoners op orde worden gebracht.

Santokhi stelde dat het team zich met name moet focussen op het registreren van alle 60-plussers en AOV-gerechtigden, ontvangers van sociale bijstand zoals koopkrachtversterking en kinderbijslag, en de plaatsing van verschillende Food Baskets in het ressort voor de verkoop van goedkope levensmiddelen. Hij vroeg het team ook om na te denken over de voorziening van medicijnen, veiligheid en capaciteitsproblemen binnen het onderwijs. Santokhi verwacht dat de groep verder zal brainstormen over de problemen van de mensen en gezamenlijk met hen naar oplossingen zal zoeken.

De bedoeling is dat het team alle knelpunten identificeert, deze oplost voor de doelgroepen en maandelijks rapporteert aan de president over de voortgang van de geïnitieerde projecten. De knelpunten zullen dan ook besproken worden. Hij moedigde de leden verder aan om gebruik te maken van de reeds bestaande projecten van de regering en de gemeenschap op de hoogte te brengen van de voordelen, schrijft de Communicatiedienst Suriname (CDS).
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April