NDP: Eenheid versterken en vrede behouden
11 Mar, 06:48
foto


Ons mooiste exportproduct is vrede – Desiré Delano Bouterse

Ramadan is een alom bekend verschijnsel in de wereld. In Suriname weet bijna eenieder dat tijdens deze heilige maand moslims vasten. Het vasten op zich, waarbij moslims zich van vóór zonsopgang tot na zonsondergang onthouden van voedsel en drank is breed bekend in de gemeenschap. Trouwens bijna elke Surinamer kent, is bevriend of is familie van een Surinamer die moslim is en in deze maand vast.

In Suriname gaan de verschillende religieuze gemeenschappen vredig met elkaar om. Deze ontwikkeling is één van de mooiste exportproducten van het land, namelijk: vrede. Elkaar respecteren, elkaars verschillen waarderen en begrip tonen bij de religieuze verplichtingen en hoogtijdagen van diverse religieuze en etnische groepen maakt ons tot de trotse Surinamer die we altijd willen zijn. We zijn de Almachtige dankbaar dat de Nationale Democratische Partij onvermoeibaar haar krachten heeft gegeven om deze ontwikkeling van vrede en harmonie te behouden, te verbeteren en verder te ontwikkelen. De partij keurt derhalve elke vorm van politiekvoering af, die etnische en religieuze spanningen of discriminatie voeden.

Deze heilige maand, waarin de heilige Quraan door de engel Gabriel aan de profeet Mohammed (vrede en zegeningen zij met hem) is geopenbaard, is een maand van bezinning, vergeving, vrijgevigheid en het reinigen van de ziel. In deze maand wordt niet alleen het geduld van de moslims versterkt en getoetst maar ook de wilskracht. Het is betreurenswaardig dat de etnische spanningen de afgelopen jaren weer zijn opgedoken. De partij verzoekt en hoopt dat Surinamers deze maand als aanknopingspunt vastpakken om weer naar elkaar toe te groeien en de eenheid te vormen, die we een paar jaren terug hadden. Laten we met elkaar de saamhorigheid bevorderen door in deze maand begrip voor elkaar te tonen.

Deze maand zal ons kenmerken door het licht en genade. De onthouding van voedsel en drank in deze maand laat de moslims vooral denken en meeleven met de situatie van de armen. Het ondersteunen van de sociaal zwakkeren gaat door hen die het wat beter hebben bijna automatisch. Bijna elke moslim wil goede daden verrichten en de maximale zegeningen halen. Zelfs het weinige dat men heeft wil men met anderen delen. In Suriname is de armoede de afgelopen jaren enorm toegenomen. Ruim 40% van de bevolking is multidimensionaal arm. Het percentage loopt bij districtskinderen op tot 80%. Wij hopen, bidden en moedigen onze kameraden aan om in deze genadevolle maand zeker deze groepen te gedenken.

De NDP wil aan het begin van deze genadevolle maand het volk vragen om zo barmhartig mogelijk te zijn. Laten we elkaar helpen waar wij dat kunnen. Met de enorme stijging van de kosten van levensonderhoud hebben wij het als volk al heel moeilijk. Laten we het niet moeilijker maken voor onze medemens. Laten we in deze maand de vrede, saamhorigheid en verdraagzaamheid naar elkaar toe versterken. Laten we niet oordelen maar dit land weer opbouwen.

De NDP wenst de Surinaamse gemeenschap en in het bijzonder alle moslim broeders en zusters een Ramadan Mubarak toe.

Wan's ope tata komopo
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April