VHP: Inspiratie halen uit Ramadan; eenheid versterken
09 Mar, 16:54
foto


Ramadan is de heiligste maand in de Islam. In deze heilige maand is de Koran geopenbaard aan de profeet Mohammed. Wij dienen deze vastenmaand te beschouwen als een gelegenheid om in onze harten te kijken en te zien, waar onze zwakheden liggen. We dienen oprecht te trachten deze zwakheden te ontdekken en de Schepper te vragen om Zijn vergeving en bescherming.

Moslims over de hele wereld bereiden zich voor op een maand van vasten, spiritualiteit en reflectie. Het vasten tijdens de heilige maand is een van de vijf pijlers van de islam en is verplicht voor alle moslims die in goede gezondheid verkeren. Van zonsopgang tot zonsondergang beginnen ze met vasten en houden zich bezig met activiteiten die hun zelfbeheersing uitdagen en hen dichter bij God brengen.

Voor velen is deze maand een kans om zich te concentreren op reflectie, spirituele groei, vergeving, geduld en veerkracht. We moeten meedogendheid tonen voor de minder bedeelden, en eenheid tussen gemeenschappen. In deze geest van dankbetuiging en reflectie kunnen degenen die de Ramadan observeren onze gemeenschappen versterken, mensen in nood helpen en als goed voorbeeld dienen.

Naast het zich onthouden van eten en drinken, biedt de Ramadan een periode van bezinning voor aanbidders. Het stelt hen in staat hun geloof te versterken, tijd te delen met dierbaren en deel te nemen aan liefdadigheidsacties om de minder bedeelden te helpen. Het vasten heeft naast sociale en spirituele voordelen ook fysieke voordelen.

Als VHP zijn wij toegewijd aan het beschermen van de burgerrechten van alle Surinamers, ongeacht hun religie of uiterlijk. We moeten blijven samenwerken om het lijden van de minderbedeelden te verlichten. Ramadan herinnert ons aan onze gemeenschappelijke verplichtingen om de waardigheid van ieder mens hoog te houden.

Moge deze heilige maand meer eenheid en harmonie in onze samenleving brengen. Moge het belang van het dienen van de minderbedeelden niet vergeten worden. Als partij zullen wij in de maand Ramadan ook werken aan vrede, wederzijds respect en solidariteit. Dit is een tijd om samen te komen in een geest van begrip en mededogen.

Laten we inspiratie halen uit ramadan en bouwen aan een rechtvaardiger Suriname, een Suriname voor alle Surinamers.  De VHP hoopt dat ramadan zal leiden tot respect, eenheid, tolerantie, samenwerking en saamhorigheid in de Surinaamse samenleving. De VHP ziet het streven naar een harmonieuze samenleving essentieel, gezien de realiteit van de diversiteit aan religiën, etnische groepen en culturen. Laten wij Ramadan aangrijpen om de vele uitdagingen die op ons pad liggen, ons in te zetten voor welvaart en welzijn voor het land en volk.

De VHP wenst de totale natie, maar in het bijzonder onze moslim broeders en zusters een gezegende Ramadan toe. Moge deze maand vrede en zegeningen brengen voor ons allemaal. Ramadan Mubarak!

Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April