Komend weekend vaccineren met Sinopharm in POC
07 Jul 2021, 08:36
foto
De eerste Sinopharm vaccins uit China zullen komend weekend in POC worden gezet.


Volksgezondheid wil het komende weekend beginnen te vaccineren met Sinopharm in het Politie Opleidingscentrum (POC). Er zal daar ook AstraZeneca beschikbaar zijn. Personen die willen vaccineren tegen het coronavirus hebben dan een keus, deelt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid mee op een regeringspersconferentie die dinsdag werd gehouden. Hij geeft aan dat het AstraZeneca vaccin voor 92 procent effectief is tegen de Deltavariant van het coronavirus. Deze variant is besmettelijker en dodelijk.

China heeft een paar dagen geleden 100.000 doses van het Sinopharm vaccin gedoneerd. Er ontbraken wat documenten om ‘goedkeuring voor gebruik’ te krijgen. Dat proces wordt afgerond. Sinopharm zal op meerdere prikpunten beschikbaar zijn. Ramadhin: “Maar wij gaan starten in POC waarbij we tegelijkertijd Sinopharm en AstraZeneca zullen toedienen. Het zal een keuze zijn van de persoon om te bepalen welk vaccin die wil gebruiken.” Het streven is om aanstaande zaterdag te beginnen.

Ramadhin benadrukt dat AstraZeneca ook bescherming biedt tegen de deltavariant van het virus. De overheid gaat er wel alles aan blijven doen om te voorkomen dat deze variant het land binnenkomt. De grenzen gaan extra bewaakt moeten worden en reizigers moeten gevaccineerd zijn. Er moet ook rekening gehouden worden met de nieuwste variant, Lambda genaamd, die in Peru is ontdekt. Deze schijnt dodelijker dan de deltavariant te zijn en is al in 32 landen opgedoken.

“Maar AstraZeneca biedt wel, volgens de statistieken, 92 procent bescherming tegen het Delta variant,” geeft Ramadhin aan. “Dus we zijn blij dat het overgrote deel van de mensen in Suriname met AstraZeneca is gevaccineerd.” De prikjes van Johnson & Johnson zijn nog niet gearriveerd. Die zullen worden ingezet voor het binnenland en andere moeilijk bereikbare plekken omdat er daarvan maar 1 prik nodig is om volledig gevaccineerd te zijn.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May