Wonnie Boedhoe opgestapt om strikt privéredenen
20 Jun 2011, 00:01
foto
Wonnie Boedhoe werd op 12 augustus 2010 ingezworen als minister van Financiën. Op 10 juni stapte ze om persoonlijke redenen op.


Ex-minister Wonnie Boedhoe is niet opgestapt omdat ze ruzie heeft met president Desi Bouterse of zijn kabinet. Ook niet omdat ze het niet goed zou kunnen vinden met ministers of directie en staf op het ministerie van Financiën.

“Het gaat strikt om privéredenen. Ik hoop dat de samenleving dit respecteert en er geen verdere vragen over stelt. Ik sta honderd procent achter de regering Bouterse/Ameerali en zal als directeur van de Nationale Ontwikkelings Bank van Suriname (NOB) mijn bijdrage leveren om het regeringsprogramma te helpen realiseren”, zegt Boedhoe in een vraaggesprek met Starnieuws.

President en vp tonen begrip

Boedhoe zegt dat zij op vrijdag 10 juni rond 08.00 uur een gesprek had met vicepresident Robert Ameerali en later in de ochtend onder vier ogen een goed en openhartig gesprek met de president heeft gevoerd over haar privéomstandigheden.
“De president had er alle begrip voor en vroeg mij of ik mijn krachten op zijn kabinet verder zou kunnen geven. Maar ik heb de president gezegd dat ik het liefst terug ga naar de NOB om vandaar uit de doelstellingen ter stimulering van de private sector met een sterke focus op de ontwikkeling van kleine en middelgrote bedrijven te helpen realiseren. Ik was daar al vanaf 2008 directeur tot ik minister werd. De president ging hier meteen akkoord mee”, zegt Boedhoe.

Volle ondersteuning
“Ik heb 16 tot 22 uren per dag, zeven dagen per week gewerkt. Ik heb tien leerrijke maanden gehad. Ik heb met hart en ziel gewerkt. ‘Kruispunt’, het regeerprogramma van deze regering, daar zit mijn geest in. Ik heb het programma helpen schrijven, samen met de president en leden van zijn kabinet. Verschillende ministeries hebben hun bijdrage geleverd. Mijn geest zit in Kruispunt en ik wil het helpen realiseren. Dat kan heel goed vanuit de NOB, omdat deze regering de rol van deze bank en de ontwikkeling van de private sector begrijpt en ik weet dat zij alle ondersteuning zal geven”, zegt Boedhoe.

De ex-minister heeft dinsdag de raad van ministers bezocht en haar ex-collega’s bedankt voor de samenwerking. "Ik heb hen uitgelegd dat ik om privéomstandigheden heb besloten om mijn functie ter beschikking te stellen”, zegt de ex-minister. Zij merkt op dat velen uit de samenleving en ook een minister heeft gevraagd waarom zij het jaar niet volgemaakt heeft. Het ging immers om maar twee maanden extra aanzitten, dan zou ze recht hebben op de vele faciliteiten als ex-minister. “Maar zo zit ik niet in elkaar. Ik heb het werk niet gedaan om geld of om een machtspositie”. Ik heb mijn bijdrage geleverd als minister en de regering kan verder op mij rekenen. Ik ondersteun hen voor de volle honderd procent vanuit een andere functie”, zegt Boedhoe.