Breaking: President accepteert NDP-voordrachten CHof
10 Jan 2020, 11:13
foto


President Desi Bouterse heeft de voordrachten gedaan door de NDP-fractie voor de invulling van het Constitutioneel Hof (CHof) goedgekeurd. Bouterse deelt Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons mee dat de voordrachten gedaan op 24 december, zijn goedgekeurd. De benoemingsprocedure is intussen ook ingezet. Ook de oppositie had voordrachten gedaan, maar de behandeling ervan werd uitgesteld. De voordrachten zouden te laat zijn gedaan. 

De NDP-fractie heeft Jimmy Kasdipowidjojo voorgedragen als voorzitter van het CHof. Hij is in februari beëdigd als plaatsvervangend lid van het Hof van Justitie. Officier van justitie, Gloria Karg-Stirling is voorgedragen als ondervoorzitter. Als leden zijn voorgesteld de juristen: Anoeradha Ramautar, gehuwd Akkal, Magda Venoaks, gehuwd Hoever en Maya Fokké-Manohar. Als plaatsvervangers komen op de lijst van de NDP-fractie voor de juristen Rinette Djokarto, Bien Sojo en Jornell Vinkwolk. 

Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP), om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat het scenario van de coalitie om haar voordrachten door te drukken, is volbracht. "Door niet te wachten op de andere voordrachten heeft de 'veroordeelde' president wederom bewezen dat hij niet werkt aan een breder gedragen CHof. Er is gewacht met een huishoudelijke vergadering om verzekerd te zijn dat de president zijn instemmingsbrief naar het parlement kon sturen," zegt Gajadien.

De oppositie zegt deze a-nationale houding van de regering en coalitie af te keuren. Gajadien benadrukt wederom dat wanneer het de president goed uitkomt, hij oproept om nationale houding te etaleren en waar hij juist die opstelling moet tonen met zijn daden, hij zijn privé en partijbelang laat prevaleren.

U kunt de brief van de president hier downloaden. 
pdf-icon.gif Brief_president.pdf                
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April