Derde SZF huisartsenpost tot 5 januari open
29 Dec 2019, 06:36
foto
Huisartsenpost van SZF in het Militair Hospitaal. Deze post moet de druk bij SEH verminderen.


De derde huisartsenpost van het Staatsziekenfonds (SZF) in het Militair Hospitaal zal dienen als een noodpost. Het is de bedoeling om de druk rond eind van het jaar bij de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo te verlichten.  

De huisartsenpost is vrijdag geopend. Het ligt in de bedoeling dat deze post tot 5 januari operationeel is. Daarna komt er een evaluatie. Afhankelijk van de toeloop zal besloten worden of deze post permanent zal worden gehandhaafd, laat  Rudrakanth Oemraw, coördinator van de SZF huisartsenposten, optekenen. 

De huisartsenpost bij het Militair Hospitaal is tijdens werkdagen geopend van 19.00 uur tot 07.00 uur. In het weekend kunnen mensen, of ze nou verzekerd zijn of niet, 24 uur terecht. Ook op oudjaar zijn de deuren van deze post 24 uur open.  

De eerste huisartsenpost van SZF is in gebruik genomen aan de Fred Derbystraat en de tweede staat te Sophia’s Lust. Oemraw zegt dat de huisartsenposten deel zijn van het beleid van de regering om de samenleving tegemoet te komen met gezondheidszorg. “Gratis zorg, 1×24 service, geen drempelkosten en ook geen additionele kosten”. 
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April