8e Firm scholarship voor Wiedesh Ramcharan
28 Dec 2019, 16:43
foto
Jörgen Raymann bepaalt met een lot wie de Firm Performance Scholarship 2019 wint. (Foto's: René Gompers)


De studie van Wiedesh Ramcharan aan de Anton de Kom universiteit van Suriname zal volledig worden bekostigd door Firm Engineering NV. Dat heeft het lot, getrokken door Jörgen Raymann, bepaald. Wiedesh (19) is de achtste student die de Firm Performance Scholarship heeft gewonnen. De ceremonie is onderdeel van de jaarlijkse Firm Engineerning Owru Yari Konmakandra, die vrijdag is gehouden.

Dit jaar hebben vier studenten meegedaan aan de wedstrijd. Elke eerstejaarsstudent met een hoog cijfer voor één of meerdere vakken, mag meedoen. Een vak is gelijk aan een lot, hoe meer vakken, hoe meer loten. Wiedesh heeft voor vier vakken hoog gescoord: 8 voor Lineair Algebra-1, voor Natuurkunde Infrastructuur en Materiaal Technologie een 7 en voor Bouwmaterialen een 9.

“Ik had dit niet verwacht, maar ieder ander dacht dat ik zou winnen,” zegt Wiedesh. “Het is een shock, maar ik ben erg blij. Ik ben dankbaar dat Firm dit elk jaar organiseert. Ik ben nog blijer dat ik de achtste editie heb gewonnen.” Wiedesh is ook blij dat zijn ouders worden ontlast. “Het zal veel betekenen voor mijn ouders, want ik ben full time student. Zij hoeven zich geen zorgen meer te maken over het financieel gedeelte. Ik ben blij dat ik ze trots kan maken.” Wiedesh wil uiteindelijk een masters behalen in Civiel Techniek. De student woont op Leidingen, Wanica. “Maar ik denk dat heel Nickerie feest gaat vieren, ik ben van daar maar toen ik twee was zijn we naar hier gekomen,” vertelt hij.

Guido Koorndijk van Firm Engineering geeft aan dat de studiebeurs vruchten afwerpt. “We moeten blijven motiveren, de studenten een extra push geven,” merkt hij op. “We moeten het blijven doen, we zien dat het vruchten afwerpt. Zolang je ziet dat je er wat mee bereikt, gaan we door. Natuurlijk hebben wij er ook profijt van want uiteindelijk heeft een bedrijf als Firm Engineering, ook behoefte aan goed gemotiveerde afgestudeerde technici.”

Alle vier Firm Performers mogen meedoen met activiteiten van het bedrijf. De winnaar heeft naast de studiebeurs een laptop cadeau gehad. Wiedesh heeft van Eddy Jharap, oud-directeur van Staatsolie, een ‘handleiding voor succes ’ ontvangen: het boek ‘Eddy Jharap, vertrouwen in eigen kunnen.’ Daarna mocht hij, zoals de traditie voorschrijft, de pagara aansteken om het zeer succesvol jaar van Firm af te sluiten. Een uur eerder, een paar kilometers verder ‘in de buurt’, is Suriname's hoogste gebouw geopend; de Assuria Hermitage High-Rise. Een ontwerp van Firm Engineering NV die ook de bouw van het hele project heeft overzien.

René Gompers
Advertenties