Cubaanse artsen starten per februari; huisvesting dan rond
23 Dec 2019, 06:37
foto
Eenvoudige woningen, twee naast elkaar, worden opgezet in diverse dorpen om de Cubaanse artsen te kunnen huisvesten. In februari zullen zij beginnen met hun praktijk.


De vijftig Cubaanse artsen worden acht weken langer in het veld getraind, voordat ze zullen worden ingezet in de praktijk. Dit zegt minister Antoine Elias van Volksgezondheid in gesprek met Starnieuws. Naast de inburgeringscursus die zij volgen, krijgen ze extra technische begeleiding. 

Ook was er wat meer tijd nodig om hun huisvesting op diverse posten in het binnenland in orde te maken. Minister Elias zegt dat eenvoudige dubbele woningen opgezet zijn in diverse dorpen, waar de artsen in zullen wonen. Per dorp gaat het om twee artsen. "In feite zijn ze al ready om ingezet te worden, maar de directeur van Volksgezondheid vindt het beter dat ze nog wat praktijkervaring opdoen," zegt de bewindsman. 

Aanvankelijk was de planning dat de artsen bij de Medische Zending en bij de Regionale Gezondheidsdienst in november te werk gesteld zouden worden. De artsen zijn ondergebracht in de studentenflats op de campus van de Anton de Kom Universiteit van Suriname. 

Minister Elias zegt dat wanneer de artsen in februari zullen beginnen, zij dan goed ingeburgerd zijn en goed bekend zijn met de Surinaamse situatie. De medici zullen drie jaar in Suriname werken. 

Advertenties