Crèchemedewerkers SBEC blij met initiatief kerstviering
20 Dec 2019, 18:54
foto
Kerstviering medewerkers Stichting Beheer en Exploitatie Crèches. Het initiatief hiertoe is genomen door minister André Misiekaba van Sozavo.


Medewerkers van Stichting Beheer en Exploitatie Crèches (SBEC) hebben dit jaar voor de eerste keer sinds hun oprichting samen een kerstviering gehad. Het samenzijn welke als zeer geslaagd en onvergetelijk wordt beschreven vond plaats op het dakterras van Liberty aan de Zinniastraat. Alle medewerkers van de verschillende overheidscrèches in Suriname waren hiervoor uitgenodigd. Deze bijeenkomst is gehouden door het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). "Dit idee komt van minister André Misiekaba. Hij vindt dat deze crèchemedewerkers belangrijk zijn en in de bloemetjes gezet moeten worden," zegt Filé Irma, onderdirecteur Administratieve Diensten en voorzitter van de feestcommissie.

De directeur van SBEC, Phylicia van Cooten, gaf aan dat dat zo een viering nooit eerder is gebeurd. "Toen ik de medewerkers informeerde, wilden ze het bijna niet geloven. Iedereen was enthousiast en men keek uit naar deze dag," zegt Van Cooten. Zij bedankte minister Misiekaba namens alle crèchemedewerkers met de woorden “Minister opo tnapu en tek' u big up" waarna Misiekaba een daverend applaus kreeg van de aanwezige medewerkers.

De bewindsman gaf in zijn toespraak tot de aanwezigen aan dat deze groep heel belangrijk is in de ontwikkeling van een land. De kinderen worden door deze groep opgevoed om later iets te worden in de maatschappij. "U bent bijzonder, u bent geweldig en u doet een hele goede job. Ga zo door en blijf werken aan onze kinderen," zei Misiekaba. Ook de minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, was aanwezig en heeft eveneens het woord gevoerd. Hierbij gaf zij aan om fondsen te willen zoeken voor de renovatie van twee crèches. De directeur Sozavo, Angela Salmo, kondigde aan dat het ministerie zes crèches gaat renoveren. In totaal zullen het in 2020 dan acht crèches worden.

De kerstviering werd opgefleurd met optredens van verschillende artiesten. De verrassing van de avond was een optreden van Suripop winnaar Eugene Main. De benen zijn daarna losgegooid en is er ook flink gegeten. "Veel medewerkers zijn doodgegaan en hebben dit nooit meegemaakt. Deze minister moest eerder komen," gaf een zeer tevreden crècheleidster op het eind van de avond aan.
Advertenties