Copa Airlines feestelijk verwelkomd in Suriname
06 Jul 2019, 17:17
foto
Het toestel van Copa Airlines uit Panama krijgt een welkomstbad gelijk na de landing van de brandweer. (Foto's: René Gompers)


De eerste vlucht van Copa Airlines, vanuit Panama, naar Suriname is een feit. Het vliegtuig is vanmiddag geland op de Johan Adolf Pengel luchthaven. Copa is de 'top on-time airline in the world' maar heeft ook de prijs van top kwaliteit service aan de grond.

Het vliegtuig krijgt een welkomstbad van de brandweer terwijl de Alla Kondregroep de feestelijke sfeer op peil houdt. Wanneer het toestel stilstaat, zwaait een piloot met de Surinaamse vlag vanuit de cockpit. En wanneer de eerste passagiers uitstappen, wordt er gejuicht. Een van hen is minister Vijay Chotkhan van Openbare Werken, Transport en Communicatie. Hij is zichtbaar blij. Hij had namens Suriname in januari het contract met Copa Airlines getekend. Hij was toen directeur van NV Luchthavenbeheer. 

"Gefeliciteerd!" roept minister Stephan Tsang van Handel, Industrie en Toerisme bij een haag aan het eind van de rode loper. Dan wordt het lint doorgeknipt waarmee symbolisch de poort naar de rest van Suriname is geopend. Chotkhan en Bernardo Ordás van Copa Airlines doen 'nog even' samen een awasadans op de tonen die de Ala Kondregroep aanslaat. 

Suriname is nu onderdeel van het Copa netwerk dat uit 81 bestemmingen bestaat. Directeur van NV Luchthavenbeheer Timothy Mendonca is ook heel erg blij. Hij verwacht heel veel personenverkeer van Copa. Dit past helemaal in het plaatje van Luchthavenbeheer om tegen 2023, 1 miljoen passagiers per jaar te verwerken via de Johan Adolf Pengel airport. Nu is dat onder de 500.000 passagiers per jaar.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May