Toppers postbedrijf achter de tralies
01 Jul 2019, 11:06
foto


Sanjaykumar, R. (43), manager van een postbedrijf in Paramaribo en directeur Nithin, G. (36) zijn in verzekering gesteld voor onder andere overtreding van de Wet Verdovende Middelen. Zij werden aangehouden door rechercheurs van de Narcotica Brigade. 

Onlangs werd Sylvia, J. aangehouden, nadat in een postpakket op haar naam een hoeveelheid cocaïne was aangetroffen. 
De vrouw ontkende dat zij ooit drugs vanuit Suriname naar het buitenland had gepost. Zij beweerde dat ze enkele jaren geleden voor het laatst een doos ter verzending had aangeboden, waarbij zij onder andere een kopie van haar identiteitsbewijs moest afstaan aan een medewerker van dat bedrijf. In het belang van het onderzoek werd de vrouw na overleg met het Openbaar Ministerie door de Narcotica Brigade in verzekering gesteld.

De Narcotica Brigade stelde een onderzoek in bij het verzendbedrijf en stuitte daarbij op een aantal kopieën van verzendformulieren en identiteitsbewijzen van posterzenders. Een kopie van Sylvia’s verzendformulier en identiteitskaart werd ook ter plaatse aangetroffen.

Uit het voorlopige onderzoek is naar voren gekomen, dat de manager van het bedrijf Sanjaykumar R. en de directeur Nithin G.  vermoedelijk een gewoonte van maakten om postpakketten inhoudende drug naar het buitenland te verzenden op naam van personen, die via hun bedrijfspakketten naar het buitenland lieten verzenden. Sylvia, J. is daarvan slachtoffer geworden.

Sanjaykumar R. en Nithin G. werden respectievelijk op maandag 24 juni en op woensdag 26 juni opgespoord en aangehouden door de Narcotica-Brigade. Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn deze twee mannen in verband met het onderzoek in verzekering gesteld. Sylvia, J. is inmiddels in vrijheid gesteld, meldt de politie Public Relations. 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May