Raoul A. land uitgezet; al in Nederland aangekomen
22 Jun 2019, 09:46
foto
Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie heeft bepaald dat Raoul A. geen toestemming krijgt om in Suriname te verblijven. Hij is gisteren het land uitgezet.


Raoul A., die van terreur verdacht werd en intussen op vrije voeten is gesteld door de rechter, is vrijdagavond opgehaald bij zijn ouderlijke huis door het Arrestatie Team. De man gelijk op de SLM-vlucht van gisteravond het land uitgezet. Intussen is hij in Nederland aangekomen. Uit documenten waarover de advocaat nadat erom gevraagd is, vandaag ter beschikking kreeg, blijkt dat minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie Raoul A. geen toestemming heeft verleend om in Suriname te mogen verblijven.  

"Ik blijf erbij dat de zaak anders kon worden afgehandeld. Met de manier waarop op deze zaak is afgehandeld, heeft de minister gewoon ervoor gezorgd dat Raoul A. geen rechtsmiddelen tegen het besluit kon instellen. En eenieder heeft het recht om de rechter te benaderen ter bescherming tegen overheidshandelen of wanneer men het niet eens is met een overheidsbesluit," zegt raadsman Murwin Dubois om een reactie gevraagd aan Starnieuws. 

Raoul A. had de minister op 11 juni gevraagd om na zijn detentie in Suriname te verblijven ter afhandeling van zaken vóór eventueel terugkeer naar Nederland. Nadat hij in vrijheid werd gesteld op 14 juni werd hij niet in vreemdelingen bewaring genomen. Hij mocht naar huis met de afspraak om zich wekelijks aan te melden. De aanhouding vrijdagavond en zijn directe uitzetting heeft voor veel opschudding gezorgd bij de familie en de advocaat. Aan de rechter is vrijdagavond gevraagd in een kort geding om de uitzetting te voorkomen. Deze stap is echter zinloos geworden omdat de man gelijk het land uitgezet werd. In een beschikking van 21 juni heeft de minister bepaald dat Raoul A. onmiddellijk het land wordt uitgezet. Hij mag de eerstkomende vijf jaren niet naar Suriname komen. 
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April