Cross Country Run eerste activiteit Tigri Endurance Sports Club
17 Jun 2019, 20:19
foto
De Cross Country Run over een parcours van 5k en 10k is gehouden te Zanderij I. (Foto: Sahieda Joemratie)


Tigri Endurance Sports Club (TESC) heeft zondag zijn vuurdoop gehad. De in 2017 opgerichte club wil met name het uithoudingsvermogen aanpakken van deelnemers. De club richt zich op rennen, fietsen en zwemmen. Meer dan 100 jongeren en ouderen hebben hun energie gezet in een 5k of 10k parcours, al rennend of wandelend.

Zanderij I was de uitgekozen locatie voor de Cross Country Run waar het terrein uit mul wit savannezand bestaat. De deelnemers voor de 5k begonnen eerst, weliswaar een kwartier later, omdat de organisatie laatkomers nog tegemoet wilde komen. Kort erna mochten degenen die een langere adem hadden of eraan wilden werken aan de slag gaan voor de 10k.

Het was een aangename temperatuur en de bomen gaven voldoende schaduw op vele plekken. Wat gelijk opviel was dat er vrijwel geen troep rondslingerde op het terrein. Er moest twee keer door het water gegaan worden wat natuurlijk voor een extra variatie zorgt. Enver Lieuw van de organisatie vond dat de keuze van Zanderij I toch wel wat pittigheid erin bracht.

Het feit dat er ook een prijzenpot beschikbaar was scheen mensen toch wel over de streep te trekken om te participeren. De 20-jarige nieuwkomer Cherena Inge van Yellow Birds die voorheen aan speerwerpen deed, pakte de eerste prijs bij de dames 5k. Maar 10 dames behaalden de eindstreep tegenover 43 heren op het traject van 10k. Lycke Woittiez die eerste dame werd op de 10k had de rit naar Zanderij I op de racefiets gedaan vanuit Paramaribo. Bij de 5k waren er meer dames, wat waarschijnlijk te maken had met het wandelaspect op dit traject. Toppers zoals Carlos Feliksdal, Crooles Maabo en Lesley Cairo kozen voor de 5k. Gelukkig niet wandelend maar rennend!

Elk parcours in de natuur brengt weleens wat minder leuke ervaringen mee zoals gestoken worden door bijen. Of een valpartij vanwege gladheid of boomstronken. Dat er langer beroep op deelnemers hun uithoudingsvermogen, hetzij lichamelijk of mentaal werd gedaan, bleek achteraf wel. De afstanden waren honderden meters meer dan eerder aangegeven. Ronaldinho Pinas van Marwina rende onnodig meer bij zijn tweede ronde voor de 10k en verloor zijn koppositie. Hij belandde op de derde plaats. Enigszins teleurgesteld gaf hij toe dat hij niet goed had opgelet.

Dominique Liauw Anjie die ook deel uitmaakte van de organisatie vond, dat ondanks er weinig middelen en mankracht waren, het goede teamwerk voor een goed event heeft gezorgd. De sporters zijn aan hun trekken gekomen. Voor eenieder die de eindstreep behaalde, was er een medaille.

De uitslagen:
Heren 5k:
1. Carlos Feliksdal 21:52
2. Lesley Cairo 21:57
3. Aleandro Wielzen 22:09
Dames 5k:
1. Cherena Inge 36:46
2. Cindy Lalay 39:27
3. Samari Adella Castillo 39:34
Heren 10k:
1. Janiek Pomba 44:09
2. Jonathan Baktawar 44:38
3. Ronaldinho Pinas 47:02
Dames 10k:
1. Lycke Woittiez 1:05:38
2. Eva Decaluwe 1:05:39
3. Nirmala Hieralal 1:17:08

 

Tanya Frijmersum
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April