LVV en importeur garanderen ureum voor SRD 160 per zak
16 Jun 2019, 13:55
foto
Minister Rabin Parmessar van LVV ondertekent de overeenkomst. Hij wordt geflankeerd door Bhagwatpersad Ramadhin, directeur eigenaar van het rijstbedrijf (rechts) en raadsadviseur Ramon Abrahams.


De nieuwe prijs van ureum 46% is vastgesteld op SRD 160 voor een zak van 50 kg. Dit is minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zojuist overeengekomen met rijstbedrijf D. Ramadhin en Sons in het district Nickerie. Deze overeenstemming is in een verklaring getekend door minister Parmessar en Bhagwatpersad Ramadhin, directeur eigenaar van het rijstbedrijf, die ureum importeert. De prijs was SRD 225 per zak. De kunstmest zal deze week reeds worden verkocht voor de nieuwe prijs. De ondertekening vond plaats in bijzijn van raadsadviseur Ramon Abrahams. 

Boeren klagen reeds geruime tijd over de onstabiele prijzen die importeurs hanteren voor dit product. Het vorige seizoen was de prijs SRD 175 voor een zak kunstmest en de afgelopen weken was de prijs gestegen naar SRD 225. Met deze significante verlaging van dit belangrijk kunstmest betekent dit dus minder onkosten voor de padieverbouwers en kan dit zorgen voor een verhoogde productie en in het verlengde daarvan een grote winstmarge, zegt de minister. De importeur heeft zich garant gesteld voldoende kunstmest in voorraad te zullen hebben voor dit seizoen welk geldt voor de periode tot september 2019.

In de overeenkomst staat dat het ureum genoeg zal zijn voor de bemesting.  Ureum is één van de belangrijke inputs binnen de rijstsector. Minister Parmessar benadrukt eveneens dat de regering er alles aan zal doen om de verhoging van de productie ter hand te nemen.  ‘De productie van zaaizaad op 500 hectare areaal te Wageningen is weer een kleine stap voorwaarts in het wegmaken van de problemen in deze sector’, zegt de bewindsman. President Desi Bouterse heeft de minister de opdracht gegeven om 500 hectare aan zaaizaad te produceren. Het hebben van goed zaaizaad is een van de problemen in de rijstsector. 
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April