Parttimers Avondmulo Nickerie niet uitbetaald
13 Jun, 08:27
foto
Schooldirecteur van Avondmulo Nickerie, Wagirin Madsaleh.


Parttime leerkrachten van Avondmulo Nickerie zijn voor dit schooljaar nog niet uitbetaald. Dat is een vreselijke zaak, vindt schooldirecteur Wagirin Madsaleh. Hij zegt dat zijn leerkrachten op deze vergoeding hadden gerekend, maar uitbetaling is tot nu toe uitgebleven. Het gaat om dertien parttimers bij het Avondmulo. 

Deze school kende aan het begin van dit schooljaar ruim honderd inschrijvingen. Gaandeweg de rit haakte een aantal af, onder meer vanwege het werk en problemen met oppas voor de kinderen. Op dit moment telt de Avondmuloschool ruim zeventig scholieren. Madsaleh zegt desgevraagd dat er een grote behoefte is aan het Avondmulo, vooral voor drop-outs. Hij stelt dat omstandigheden ertoe hebben geleid dat de leerlingen op de dagschool hebben afgehaakt, maar met de Avondmuloschool hebben zij toch de mogelijkheid hun studie af te ronden. 

Madsaleh valt er ook over dat hij en zijn team nog niet over een eigen kantoorruimte en toilettengroep kunnen beschikken. Tot op dit moment gebruiken de leerkrachten de lerarenkamer van de dagschool als kantoorruimte. “We hebben dus geen eigen kantoorruimte of opslagruimte waar we boeken kunnen opslaan. We hebben niet eens een toilettengroep en zijn afhankelijk van alle faciliteiten van de dagschool”, vertelt hij. De schooldirecteur acht het meer dan wenselijk dat de avondschool over die eigen faciliteiten kan beschikken. “Dan zouden wij ook beter kunnen werken en de leerkrachten zouden nóg gemotiveerder zijn.” 


Monday 23 September
Sunday 22 September
Saturday 21 September